Všechny blogy

laliva
20.02.2018 v 16:35

Jsme rádi, že Vám můžeme představit další kreativní ručičky. Dnes jsme i díky počasí zvolili krásné zimní motivy šperků - náušnic, přívěsků, klíčenek, zrcátek a všeho možného.
Zavítejte do obchůdku a objednávejte... Více »

Jsme rádi, že Vám můžeme představit další kreativní ručičky. Dnes jsme i díky počasí zvolili krásné zimní motivy šperků - náušnic, přívěsků, klíčenek, zrcátek a všeho možného.
Zavítejte do obchůdku a objednávejte http://www.laliva.cz/profil-nabidky/279-z-i-m-a/

Ivet
20.02.2018 v 09:27

Vítám Vás, jsem máma dvou dětí a protože se život s námi moc nemazlí, bylo se třeba nějak odreagovat a tak jsem začala šít. Moc mě to baví a tak bych Vám ráda touto cestou nabídla možnost si koupit mnou ušité kabelky, taštičky,... Více »

Vítám Vás, jsem máma dvou dětí a protože se život s námi moc nemazlí, bylo se třeba nějak odreagovat a tak jsem začala šít. Moc mě to baví a tak bych Vám ráda touto cestou nabídla možnost si koupit mnou ušité kabelky, taštičky, peněženky, pouzdra a třeba i oblečky na panenky, které po mě chce dcerka na své malé kamarádky. Ráda je ušiji i Vašim dcerkám, vnučkám, kamarádkám. Mohu nabídnout třeba opravu penálů školákům, kteří se nechtějí vzdát svého oblíbeného, jako třeba můj synátor. Těším se na Vás, Ivet

laliva
19.02.2018 v 10:45

Hezký den, máme velkou radost, že můžeme přivítat na stránkách první dobrůtky, které jsme museli ihned ochutnat. S kým Vás dnes seznámíme? Jedná se o Single food. Co je jejich hlavním cílem? Dopřát Vám štěstí, radost, chuť a... Více »

Hezký den, máme velkou radost, že můžeme přivítat na stránkách první dobrůtky, které jsme museli ihned ochutnat. S kým Vás dnes seznámíme? Jedná se o Single food. Co je jejich hlavním cílem? Dopřát Vám štěstí, radost, chuť a společné objevování. Za nás jejich jahodová marmeláda s rozmarýnem absolutní top. Ochutnejte jejich poctivé výrobky i Vy. Více naleznete na jejich profilu.
http://www.laliva.cz/profil/372-singlefood/
Jo a recept na koblihy je tady... :)

Šmakulové koblihy
Suroviny
50 g másla
40 g moučkového cukru
4 žloutky
vanilkový cukr
1 lžíce citronové šťávy
3 lžíce rumu
250 ml mléka
1 lžička cukru
30 g droždí
500 g hladké mouky použili jsme pohankovou
1/2 lžičky soli
hladká mouka na vál
džem v našem případě od Single food
tuk na smažení použili jsme kokosový
vanilkový cukr na posypání.

Postup přípravy receptu
Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Postupně do něj vmícháme žloutky, vanilkový cukr a po kapkách citronovou šťávu a rum.
Do 100 ml vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, lžíci mouky a lehce zamícháme. Kvásek přikryjeme ubrouskem a necháme na teplém místě asi 10 minut kynout.
Do žloutkové směsi vlijeme kvásek, přidáme zbytek mouky se solí a vlažné mléko. Zaděláme ne moc tuhé těsto, propracujeme ho, poprášíme moukou, přikryjeme a necháme asi hodinu kynout.
Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a vyválíme asi 1 cm vysokou placku.
Necháme 20 minut vykynout. V polovině kynutí otočíme rubem nahoru, aby koblihy kynuly stejnoměrně.
Rozpálíme tuk a koblihy v něm smažíme. Ne moc prudce, nejprve z jedné strany pak otočíme a dosmažíme dozlatova. Tuku musí být hodně, koblihy musí plavat.
Usmažené koblihy necháme okapat na sítu a posypeme je cukrem. Přidáme marmeládu a můžeme papat. Dobrou chuť Vám všem. LL

Miribella
18.02.2018 v 18:26

Když zrovna nic nemusím, mám chvilku času, tak si jentak maluji. Naposledy jsem malovala před šesti lety, když jsem byla v devátém měsíci těhotenství. Bylo krásné babí léto, malovala jsem každý den venku a těšila se na první... Více »

Když zrovna nic nemusím, mám chvilku času, tak si jentak maluji. Naposledy jsem malovala před šesti lety, když jsem byla v devátém měsíci těhotenství. Bylo krásné babí léto, malovala jsem každý den venku a těšila se na první miminko.

Tenkrát jsem obraz nedokončila do porodu. Svého dokončení se dočkal při druhém těhotenství, což bylo asi po roce :-) Od té doby jsem se k malování nedostala. Manžel mě obdarovával plátny a barvami a já si pořád říkala, že se k malování jednou vrátím.... Děti mají 6 a 5 let, začínají mě občas nepotřebovat. Stačí jim, když jsem nablízku. Já si maluji a oni si třeba staví nový bunkr.

Zlatá jehlice
17.02.2018 v 20:08

Vlněný ručně pletený šátek z efektní příze. Podle nopků na přízi je šátek pojmenovaný BOBULKY. Tvar asymetrický trojúhelník, šátek je pletený podle vlasní fantazie. Pouze tento jeden jediný kus.

Bobulky - pletený šátek

Nopky na tomto ručně pleteném asymetrickém trojúhelníkovém šátku jsou jako podzimní bubule, bobulky.  Šátek je pletený z efektní příze od jednoho cípu k protější straně vroubkovým a dírkovým vzorem.  Vzory se střídají podle mé vlastní fantazie.  Materiál - 57% vlna, 18% polyamid, 17%viskóza, 8% alpaca, barva tlumená tmavší...

Zobrazit produkt »

FrGo
15.02.2018 v 18:07

Přidávám další obrázek, tentokrát šátek na krk pro dceru. Ještě potřebuje vyrovnat. Nazvala jsem jej Adam.Je upletený také z příze Elian klasik. Čepice Janka.

laliva
14.02.2018 v 13:36

Myslíme si, že nezáleží na tom, zda někdo uznává svatého Valentýna, nebo ne. Hlavní je mít srdce na správném místě. ❤️ Podívejte se na tvorbu umělců, kteří tvoří srdcem, nebo se k nám přidejte a tvořte také srdcem.

laliva
12.02.2018 v 15:36

Co s vajíčkem z kinder čokolády. Může sloužit i jako skrýš na drobnosti a nebo originální krabička na šperk třeba z Lalivy. <3

FrGo
10.02.2018 v 15:56

Čepice Jitka, asymetrický šátek Miriam. Upleteno z příze Elian klasik.

laliva
08.02.2018 v 15:05

Nezapomeňme na den Svatého Valentýna. Ať tento svátek slavíte nebo je pro vás jen první máj lásky čas, vzpomeňte si na své blízké, které máte rádi a potěšte je třeba něčím originálním z Lalivy. Www.laliva.cz #laliva.Cz

laliva
07.02.2018 v 10:04

Zdravíme všechny tvořivé lidičky. Už jen na pár z Vás čeká odměna za založení obchůdku. Tak si pospěšte. Prvních 100 prodejců, kteří přidají alespoň 4 výrobky do své nabídky odměníme malou pozorností. Těšíme se na Vaše výrobky. Laliva.cz

Drapp-design
06.02.2018 v 13:09

Za chvilku k vám přicválá naše dřevěná novinka.

laliva
05.02.2018 v 20:03

Mysleme na ty naše nejmenší/největší radosti. Podívejte se na nabídku českých tvůrců. Originální hand made výrobky. http://www.laliva.cz/katalog/deti-a-miminka/

FrGo
05.02.2018 v 09:08

čepice Magda, upletená z příze Elian klasik

FrGo
04.02.2018 v 18:33

rukavice prsťáky Upletené z příze Elian klasik, doplňují komplet čepice Helča a šála kulatá.

FrGo
04.02.2018 v 18:31

šála kulatá, kombinovatelná s čepicí Helča. Šála je upletená z příze Elian klasik.

FrGo
04.02.2018 v 18:29

Šála dlouhá, kombinovatelná s čepicí Helča Šála je upletená z příze Elian klasik.

Drapp-design
03.02.2018 v 10:30

To je tak, když od Drapku přijedou z dárcovství krve a potřebují podpořit organismus poctivejma řepákovejme mufinama. Todle dobrotu doporučujeme všem. Recept. Ingredience
NA MUFFINY:
250 g... Více »

To je tak, když od Drapku přijedou z dárcovství krve a potřebují podpořit organismus poctivejma řepákovejme mufinama. Todle dobrotu doporučujeme všem. Recept. Ingredience
NA MUFFINY:
250 g mouky (použili jsme pohankovou)
180 g třtinového cukru
1 lžička prášku do pečiva
0,5 lžičky sody bikarbony
0,5 lžičky soli
30 g kakaa
60 ml rostlinného oleje (použili jsme rozpustený Kokosový)
350 g upečené a oloupané červené řepy
3 šťastná vejce
130 ml kefíru (jogurtu)
120 g změklého másla
chia semínka podle chuti
POLEVA:
250 g lučiny
110 g změklého másla
100 g moučkového cukru
vanilkové aroma.
Postup - . Předehřejte troubu na 180 °C a formu na 12 muffinů si vymažte nebo vyložte papírovými formičkami.
2. Upečenou řepu spolu s olejem rozmixujte v robotu na hladké pyré. Přidejte kefír, máslo, vejce, vanilku a ještě krátce mixujte, dokud se směs dobře nepropojí.
3. V další větší míse smíchejte a dobře promíchejte všechny suché ingredience ( mouku, cukr, prášek do pečiva, sodu, kakao, sůl , chia semínka).
4. Obě směsi krátce smíchejte dohromady a vzniklé těsto rozdělte do 12ti formiček.
5. Pečte 15 až 20 minut. Snažím se vždy vystihnout moment, aby těsto nebylo syrové, ale stále velmi vlhké a lehce lepivé. Muffiny po upečení a prvotním zchladnutí nechte vystydnou na roštu.
6. Mezitím si připravte polevu. Mixujte pár minut sýr s máslem aby byl krém hladký, pak přidejte cukr a mixujte ještě dalších pár minut, aby se cukr dobře rozpustil a krém byl nadýchaný.
Můžete rovnou muffiny zdobit pomocí sáčku (i jen tak ledabyle lžičkou) nebo polevu ještě nechat vychladit v lednici. Původní recept je z https://kitchenette.cz/clanek/106-red-velvet-muffiny a trochu poupravený. Dobrou chuť.

Řepové mufiny (3 fotografie)

Prohlédnout celé album »
KvětŽivota
02.02.2018 v 11:37

Líbí se mi mít kus přírody doma, a vzpomínám si kdy tyto opletené květináče visely u nás doma, když jsem byla ještě malá. Tento jednoduchý a zajímavý trend je zpět. :-)

Položek na stránce: 12 24 60 90
Zobrazené záznamy 201 - 220 (celkem 269)