Vůně šeříku. Drapp-design
Všechny blogy
Na tento lahodný Vánoční likér si připravte: 8 - 12 žloutků, 300 ml 31% smetany ke šlehání, 300 ml slazeného kondenzovaného mléka,1 l plnotučného mléka, 2 vanilkové lusky, 0,7 l kvalitního alkoholu ( v našem případě 7* metaxa), cukr na...
Více »
Na tento lahodný Vánoční likér si připravte: 8 - 12 žloutků, 300 ml 31% smetany ke šlehání, 300 ml slazeného kondenzovaného mléka,1 l plnotučného mléka, 2 vanilkové lusky, 0,7 l kvalitního alkoholu ( v našem případě 7* metaxa), cukr na doslazení. Ve vodní lázni přidáme žloutky oddělené od bílku, přidáme cukr a začneme šlehat (hrnec ve vodní lázni musí být vlažný, a postupně se žloutky zahřívat). Jakmile začne teplota stoupat, začne žloutková pěna houstnout. Poté přidáme kondenzované mléko, smetanu, mléko a vanilku (můžeme dochutit několika hvězdičkami badyánu). Směs mícháme dokud nezhoustne (nikoliv do varu). Poté přidáme alkohol a krátce prohřejeme. Pak necháme koňak odstát a zchladit zhruba 10 minut. Naplníme do připravených vymytých skleniček s uzávěrem a dáme do chladu a temna několik dní uležet. Doporučujeme podávat o Vánocích a připít si s dobrými přáteli. Dobrou chuť :-)
Recept na vaječný koňak s metaxou (6 fotografií)
Prohlédnout celé album »
Na tento lahodný Vánoční likér si připravte: 8 - 12 žloutků, 300 ml 31% smetany ke šlehání, 300 ml slazeného kondenzovaného mléka,1 l plnotučného mléka, 2 vanilkové lusky, 0,7 l kvalitního alkoholu ( v našem případě 7* metaxa), cukr na... Více »
Na tento lahodný Vánoční likér si připravte: 8 - 12 žloutků, 300 ml 31% smetany ke šlehání, 300 ml slazeného kondenzovaného mléka,1 l plnotučného mléka, 2 vanilkové lusky, 0,7 l kvalitního alkoholu ( v našem případě 7* metaxa), cukr na doslazení. Ve vodní lázni přidáme žloutky oddělené od bílku, přidáme cukr a začneme šlehat (hrnec ve vodní lázni musí být vlažný, a postupně se žloutky zahřívat). Jakmile začne teplota stoupat, začne žloutková pěna houstnout. Poté přidáme kondenzované mléko, smetanu, mléko a vanilku (můžeme dochutit několika hvězdičkami badyánu). Směs mícháme dokud nezhoustne (nikoliv do varu). Poté přidáme alkohol a krátce prohřejeme. Pak necháme koňak odstát a zchladit zhruba 10 minut. Naplníme do připravených vymytých skleniček s uzávěrem a dáme do chladu a temna několik dní uležet. Doporučujeme podávat o Vánocích a připít si s dobrými přáteli. Dobrou chuť :-)
22.11.2016 v 17:16
Inspirace na 1. adventní neděli <3
Advent (5 fotografií)