Jeden sváteční ombré borůvkový dortíček.....
Blogy uživatele Maj Tý
Borůvkové mafiny
2 hrnky mouky polohrubé
1 hrnek hl. mouky
1/2 hrnku + 3 lžíce hnědého cukru (napr. třtinový)
1 polévkové lžíce kypřícího prášku do pečiva
1/2 čajové lžičky jedlé sody
špetka soli
1 hrnek domácího...
Více »
Borůvkové mafiny
2 hrnky mouky polohrubé
1 hrnek hl. mouky
1/2 hrnku + 3 lžíce hnědého cukru (napr. třtinový)
1 polévkové lžíce kypřícího prášku do pečiva
1/2 čajové lžičky jedlé sody
špetka soli
1 hrnek domácího jogurtu
1/2 hrnku mléka
2 vejce pokojové teploty
1/4 hrnku medu
1/2 hrnku olivového nebo kokosového oleje
1 hrnek borůvek
podle chuti skořice, vanilka, chia semínka
Postup:
Předehřejte troubu na 200°C a připravte si 12 košíčků muffinů.
Zvlášť zamíchejte suché suroviny a v druhé míse zase ty tekuté.
Nalejte ty tekuté do sypkých a pomalu zamíchejte, ale jen do doby, než zmizí mouka. Přihoďte borůvky a opatrně promíchejte. Naplňte košíčky do 3/4 a dejte péct na 18 min. Po upečení nechte alespoň 5 min vychladnout. Dozdobíme krémem z vanilkového pudinku. Posypte skořicí a dozdobte čerstvou borůvkou.
Dobrou chuť
Na tento lahodný Vánoční likér si připravte: 8 - 12 žloutků, 300 ml 31% smetany ke šlehání, 300 ml slazeného kondenzovaného mléka,1 l plnotučného mléka, 2 vanilkové lusky, 0,7 l kvalitního alkoholu ( v našem případě 7* metaxa), cukr na...
Více »
Na tento lahodný Vánoční likér si připravte: 8 - 12 žloutků, 300 ml 31% smetany ke šlehání, 300 ml slazeného kondenzovaného mléka,1 l plnotučného mléka, 2 vanilkové lusky, 0,7 l kvalitního alkoholu ( v našem případě 7* metaxa), cukr na doslazení. Ve vodní lázni přidáme žloutky oddělené od bílku, přidáme cukr a začneme šlehat (hrnec ve vodní lázni musí být vlažný, a postupně se žloutky zahřívat). Jakmile začne teplota stoupat, začne žloutková pěna houstnout. Poté přidáme kondenzované mléko, smetanu, mléko a vanilku (můžeme dochutit několika hvězdičkami badyánu). Směs mícháme dokud nezhoustne (nikoliv do varu). Poté přidáme alkohol a krátce prohřejeme. Pak necháme koňak odstát a zchladit zhruba 10 minut. Naplníme do připravených vymytých skleniček s uzávěrem a dáme do chladu a temna několik dní uležet. Doporučujeme podávat o Vánocích a připít si s dobrými přáteli. Dobrou chuť :-)
Recept na vaječný koňak s metaxou (6 fotografií)
Prohlédnout celé album »
Borůvkové mafiny
2 hrnky mouky polohrubé
1 hrnek hl. mouky
1/2 hrnku + 3 lžíce hnědého cukru (napr. třtinový)
1 polévkové lžíce kypřícího prášku do pečiva
1/2 čajové lžičky jedlé sody
špetka soli
1 hrnek domácího...
Více »
Borůvkové mafiny
2 hrnky mouky polohrubé
1 hrnek hl. mouky
1/2 hrnku + 3 lžíce hnědého cukru (napr. třtinový)
1 polévkové lžíce kypřícího prášku do pečiva
1/2 čajové lžičky jedlé sody
špetka soli
1 hrnek domácího jogurtu
1/2 hrnku mléka
2 vejce pokojové teploty
1/4 hrnku medu
1/2 hrnku olivového nebo kokosového oleje
1 hrnek borůvek
podle chuti skořice, vanilka, chia semínka
Postup:
Předehřejte troubu na 200°C a připravte si 12 košíčků muffinů.
Zvlášť zamíchejte suché suroviny a v druhé míse zase ty tekuté.
Nalejte ty tekuté do sypkých a pomalu zamíchejte, ale jen do doby, než zmizí mouka. Přihoďte borůvky a opatrně promíchejte. Naplňte košíčky do 3/4 a dejte péct na 18 min. Po upečení nechte alespoň 5 min vychladnout. Dozdobíme krémem z vanilkového pudinku. Posypte skořicí a dozdobte čerstvou borůvkou.
Dobrou chuť
Na tento lahodný Vánoční likér si připravte: 8 - 12 žloutků, 300 ml 31% smetany ke šlehání, 300 ml slazeného kondenzovaného mléka,1 l plnotučného mléka, 2 vanilkové lusky, 0,7 l kvalitního alkoholu ( v našem případě 7* metaxa), cukr na... Více »
Na tento lahodný Vánoční likér si připravte: 8 - 12 žloutků, 300 ml 31% smetany ke šlehání, 300 ml slazeného kondenzovaného mléka,1 l plnotučného mléka, 2 vanilkové lusky, 0,7 l kvalitního alkoholu ( v našem případě 7* metaxa), cukr na doslazení. Ve vodní lázni přidáme žloutky oddělené od bílku, přidáme cukr a začneme šlehat (hrnec ve vodní lázni musí být vlažný, a postupně se žloutky zahřívat). Jakmile začne teplota stoupat, začne žloutková pěna houstnout. Poté přidáme kondenzované mléko, smetanu, mléko a vanilku (můžeme dochutit několika hvězdičkami badyánu). Směs mícháme dokud nezhoustne (nikoliv do varu). Poté přidáme alkohol a krátce prohřejeme. Pak necháme koňak odstát a zchladit zhruba 10 minut. Naplníme do připravených vymytých skleniček s uzávěrem a dáme do chladu a temna několik dní uležet. Doporučujeme podávat o Vánocích a připít si s dobrými přáteli. Dobrou chuť :-)
02.03.2023 v 10:07
Poptávám výrobu bambuláčka. Nejlépe jako maňáska. Za nabídky předem děkuji.